Job Posting

Vacature: Operations Director

De Hogeschool van Amsterdam, Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie, is op zoek naar een

Operations Director Digital Society School (0,8 – 1,0 fte)

Juist nu, in de tijd dat we met zijn allen reflecteren op het afgelopen jaar en op de wereld om ons heen, komt deze vacature langs: Dé kans om mee te bouwen aan de grote maatschappelijke transities van onze tijd, vanuit: Digital Society School.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie en stuurt diverse teams aan, met creatieve en internationale professionals (20fte).

Je loopt warm om de organisatie verder te optimaliseren en te professionaliseren. In de uitvoering werk je in een driekoppig MT, met Head of Programmes, en Head of Organisation & Strategy. Jij bent daarin verantwoordelijk voor de mensen en de processen van DSS. Daarin werk je samen met collega’s van de Faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie (FDMCI) en met de centrale diensten van de HvA.

Je zorgt voor een effectieve planning en control van de bedrijfsprocessen en begeleidt de aanvraag van Europese projecten en het formaliseren van partnerships. Je opereert in een functionele lijn (met Head of Organization & Strategy DSS) en een hiërarchische lijn (met de directeur bedrijfsvoering FDMCI).

Wat neem je mee?

 • Kennis en interesse op het gebied van digitalisering, design en de transities in de samenleving;
 • Zakelijk inzicht, waarmee de diverse producten en diensten van DSS op de juiste manier in de markt gezet kunnen worden en de omzet jaarlijks groeit.
 • Aantoonbare ervaring met het leidinggeven aan een team van creatieve professionals
  expertise in bedrijfskundige processen, bij voorkeur met een afgeronde academische opleiding (of post-hbo);
 • Ervaring met het formaliseren van samenwerkingen op financieel en juridisch vlak;
 • Know-how met betrekking tot internationale contracten en consortia, bijvoorbeeld binnen (Europese) subsidieaanvragen en –projecten;
 • Een uitstekende beheersing van zowel de Engelse als Nederlandse taal;
 • Een drive om in een grote organisatie creatieve hacks te ontwikkelen en dingen snel en met oog voor detail voor elkaar te krijgen;
 • Je bent in staat om in een omgeving met veel verschillende stakeholders keuzes te maken en te sturen op beleid en verandering.
 • Een multidisciplinaire mind-set die actief de verbinding zoekt met betrokken partijen, zowel binnen als buiten de HvA;

Nu solliciteren

Waar kom je te werken?

De grote maatschappelijke systemen zijn in transitie. Digitalisering brengt in deze transities enorme kansen en uitdagingen mee. Digital Society School (DSS) helpt deze transities vorm te geven zodat we voor mensen en organisaties een duurzame en inclusieve toekomst ontwerpen.

Dit doen we door in co-creatie met organisaties betekenisvolle leerervaringen en samenwerkingen vorm te geven. In DSS werken we in een community van mensen met een passie voor digitalisering, design en sociale innovatie. Vanuit verschillende culturen, disciplines, organisaties en generaties bouwen we methoden en digitale instrumenten voor een duurzame en inclusieve digitale samenleving.

DSS werkt samen met en in opdracht van diverse organisaties: een combinatie van gemeenten, corporaties en diverse organisaties uit de publieke sector. Binnen DSS leren professionals en organisaties om met (digitale) technologie, positieve impact te creëren in de  samenleving. Het gaat daarbij niet om het ontwikkelen van nieuwe technologie, maar om een goede toepassing van bestaande en opkomende technologieën. In 2022 werkt DSS aan thema’s ‘digital twins’, ‘EdTech’, ‘Hybrid Democracy’. 

Talent als basis, diversiteit als kracht

De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Wil je weten hoe het is om te werken bij de HvA? Ontdek het bij medewerkers aan het woord.

Wat bieden we?

 • Om te beginnen een fijne werkplek in een leuk en gedreven team;
 • HAY-functieprofiel van Projectmanager 3 en schaal 12 (cao hbo);
 • Een salaris van maximaal € 5.717,25 bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Zijn wij enthousiast over jouw functioneren, én heb jij het naar je zin, dan gaan we in gesprek over een verlenging;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand;
 • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.

Wil je meer weten over deze dynamische/uitdagende/leuke functie?

Neem dan gerust contact op met Gijs Gootjes, Head of Strategy & Organisation Digital Society School, op telefoonnummer 0621158979 of per mail: g.gootjes@hva.nl (gebruik dit emailadres uitsluitend voor het stellen van vragen: we verwerken alleen sollicitaties die we ontvangen via de sollicitatie onderaan deze vacature).

Word jij onze nieuwe Operations Director?

Overtuig ons in je sollicitatiebrief en solliciteer hier.

Wat je verder moet weten

 • Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten;
 • De gesprekken zullen online plaatsvinden op 14 en 20 januari 2022.
 • We hopen iemand te vinden die eind februari / begin maart 2022 kan starten.
 • Wil je meer weten over hoe onze sollicitatieprocedure verloopt? Kijk dan op onze website Werken bij de HvA;
 • Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.